Cum să formatați o linie de dată a unui comunicat de presă în diferite stiluri

Publicat: 2023-05-09

data comunicatului de presă

Există 33,2 milioane de întreprinderi mici în America și toate trebuie să aibă o dată exactă a comunicatului de presă. În caz contrar, te vei confrunta cu respingeri nesfârșite din partea instituțiilor de știri, deoarece nu ai respectat formatul corect al comunicatului de presă. Dar care este data unui comunicat de presă?

Această secțiune de pe pagină evidențiază unde și când este lansat titlul. Este esențial pentru editori și companii media, deoarece le oferă o dată precisă. Chiar dacă există diferite tipuri de comunicate de presă, formatarea este în general aceeași. Deci, este vital să învățați cum să prezentați aceste detalii clar.

Acest articol vă va oferi câteva sfaturi pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să scrieți un comunicat de presă și o dată.

De ce este importantă linia de date?

O dată pentru un comunicat de presă este importantă pentru validarea unei povești sau a unei cărți. Indică când a fost scris un text și unde. Deci, locul de origine este inclus în această secțiune a paginii.

Spre deosebire de o dată de publicare, o linie de dată este diferită și reprezintă momentul în care povestea sau cartea a fost scrisă în timpul procesului. Separarea ambelor fapte poate fi confuză, dar comunicatul dvs. de presă are nevoie de data exactă pentru ca acesta să fie profesional.

Iată celelalte componente esențiale ale unui comunicat de presă eficient:

• Antet convingător
  • Descrierea cărții
  • Biografia autorului
  • Informații de contact
  • CTA

Există două metode distincte pentru a scrie o linie de dată. Ambele sunt valide, dar una este mai comună și mai ușor de urmărit.

Diferite stiluri de date pentru comunicate de presă

De obicei, sfaturile comunicatelor de presă sugerează utilizarea stilului AP pentru linia de dată. Dar o altă opțiune a existat de mulți ani înainte ca acest format să fie creat. Stilul ziarului a fost folosit în mod obișnuit atunci când instituțiile media lucrau în principal cu ziare și radio.

Un stil de date de ziar este atunci când scrieți când și unde a avut loc povestea sau cartea. Pune întotdeauna locul pe primul loc, urmat de ziua. Acest stil este neobișnuit, în funcție de locul în care trimiteți comunicatul de presă. Și trebuie să verificați din nou înainte de a-l folosi pentru a vedea dacă este potrivit.

Deci, o opțiune mai ușoară este utilizarea formatului AP.

Stilul AP pentru Dateline

AP înseamnă Associated Press, iar acest stil de formatare se găsește și în alte departamente de marketing. Majoritatea companiilor de relații publice și de publicare folosesc stilul AP pentru munca lor, deoarece este clar și creează un aspect uniform textului.

Aceasta este una dintre cele mai populare moduri de a prezenta linia de date și nu este prea greu de reținut. De exemplu, stilul AP pentru scrierea unei date este de a pune numele orașului cu majuscule. În mod normal, includeți țara sau statul între paranteze după oraș.

Când scrieți un comunicat de presă, trebuie să utilizați abrevierea de stat, nu abrevierea codului poștal.

Folosiți întotdeauna cifre pentru an și prescurtați lunile, cum ar fi februarie, septembrie, octombrie etc...

Dacă data este recentă, este important să respectați în continuare regulile pentru date și luni. Nu folosi „ieri” sau alte cuvinte care nu sunt clare. Trebuie să fie concret și concis, motiv pentru care trebuie să utilizați stilul AP.

Cum se scrie o linie de date profesională

Când redactați comunicatul de presă, este vital să luați în considerare detalii precum geografia și timpul. Acest lucru va influența modul în care scrieți data pe copia finală.

Linia de date arată diferit pentru paginile de comunicate de presă offline și online. Online trebuie să aveți data și alte informații relevante. Includerea fusului orar este bună pentru a indica unde provine textul pentru publicul internațional. Deoarece platformele online vă conectează la un public larg, acest lucru este esențial pentru a preveni confuzia.

Abrevierile standard pentru fusurile orare sunt următoarele: ET (Ora de Est), PT (Ora Pacificului) și CET (Ora Europei Centrale). Dar ar trebui să vă verificați întotdeauna locația înainte de a adăuga aceste informații.

Verificați Gramatica

Data trebuie scrisă fără erori gramaticale, ceea ce înseamnă că orașul trebuie scris cu majuscule acolo unde este necesar. În plus, statul sau țara trebuie să fie cuprinse între paranteze sau paranteze. Stilul AP permite utilizarea parantezelor după oraș. Alegerea dintre paranteze și paranteze depinde de preferința dvs.

Parantezele sunt mai moderne și arată elegant în comunicatul de presă. Dar, paranteza este recunoscută și eficientă pentru evidențierea informațiilor. Deci, îl puteți amesteca cu paranteze sau îl puteți păstra tradițional.

Din nou, gândiți-vă la marca dvs. și la mesajul pe care doriți să-l transmiteți prin comunicatul de presă. Fontul și utilizarea parantezelor sau a parantezelor ar trebui să reflecte tonul general al mărcii dvs.

Este, de asemenea, posibil să utilizați un comun înainte de dată, ceea ce poate face textul mai coerent. Cântărește opțiunile și încearcă diferite stiluri pentru a-l găsi pe cel care arată cel mai bine în comunicatul tău de presă.

Este în regulă să faci actualizări

Uneori, data trebuie modificată dacă anunțul de știri este amânat sau a existat o greșeală cu informațiile anterioare. Pentru a evita riscul de a fi considerat fraudulos, se recomandă să adăugați un cuvânt „revizuit” la data. În acest fel, oamenii știu că informațiile originale nu erau incorecte, ci au fost editate.

Transparența este crucială pentru construirea unui brand de încredere și pentru redactarea unui comunicat de presă inspirant. Deci, nu vă fie teamă să adăugați „revizuit” dacă trebuie să actualizați data.

Chiar dacă puteți pierde bani prin tipărirea comunicatelor de presă incorecte, imprimarea unui nou lot sau trimiterea unor date actualizate este mai bună pentru a menține credibilitatea. Aici este util să ai o pereche suplimentară de ochi care se uită la informații cu tine.

Trimiterea comunicatelor de presă sau angajarea unei echipe care să le creeze pentru dvs. vă asigură că nu vă confruntați cu greșeli ale datei, cum ar fi probleme de gramatică sau data greșită. Acești profesioniști pot citi peste celelalte detalii, cum ar fi anteturile și descrierile cărților, pentru a verifica totul acolo.

Poate fi salvator să ai o echipă de încredere la care să apelezi în timpul procesului de scriere atunci când trebuie să urmezi ghidurile de stil AP.

Nu faceți aceste greșeli ale comunicatelor de presă

Odată ce ați stabilit data, este timpul să editați și să citiți comunicatul de presă. Dacă este prima dată când scrii aceste informații, va trebui să fii atent la unele greșeli comune. Mai ales când vine vorba de titlu.

Când cei mai mulți dintre noi intră într-o librărie, primul lucru pe care îl vedem este un antet captivant pe pagină. Apoi, mergem și luăm cartea. Un comunicat de presă funcționează similar; trebuie să oferi cititorului un motiv pentru a continua să citească.

Cercetă online idei de comunicate de presă sau cere sfaturi colegilor de încredere, dar fii inventiv cu formularea. Dacă te simți încrezător folosind jocuri de cuvinte, fă-o!

Atâta timp cât sunt practice și transmit mesajul tău, este bine să fii îndrăzneț și să-ți asumi riscuri cu un titlu unic.

Urmați instrucțiunile de format

Urmărirea formatelor nu este esențială doar pentru linia de date; este vital pentru restul comunicatului de presă. Trebuie să aveți un șablon exemplu la care să vă referiți când scrieți, astfel încât să nu pierdeți niciun detaliu. Alternativ, creați o listă de verificare pentru caracteristicile esențiale, cum ar fi titlul, corpul principal și CTA.

Acest lucru vă permite să ne monitorizați progresul și să faceți modificări dacă o secțiune devine prea lungă sau nu mai aveți spațiu. Respectarea unui șablon de bază înseamnă că puteți aloca un număr de cuvinte fiecărui paragraf. Acest lucru te obligă să scrii în propoziții scurte și să elimini pufurile din pagină.

Pe de altă parte, detaliile trebuie să fie relevante și nu ar trebui să fii prea vagi. Atâta timp cât propozițiile sunt scurte și rapide; acest lucru îi va încuraja pe oameni să continue să citească. Un alt truc este să citiți textul cu voce tare pentru a verifica dacă există fraze sau cuvinte complicate.

Scrieți la persoana a treia

Observați că fiecare articol de știri este scris la persoana a treia?

Deci, comunicatul dvs. de presă ar trebui să fie același. Scrierea la persoana a treia poate fi o provocare la început, dar devine mai ușor dacă exersați să vorbiți ca și cum altcineva vă spune povestea.

Cu cât citiți mai mult la persoana a treia, cu atât mai repede vă puteți traduce ideile în acest ton când scrieți. În plus, vă permite să exersați explicarea afacerii dvs. altora simplu. Acest lucru vă poate ajuta să stimulați brandingul și să prezentați un mesaj clar clienților.

Din fericire, nu trebuie să scrieți singur data comunicatului de presă. Profitați la maximum de echipele profesionale de comunicate de presă și folosiți cunoștințele lor pentru a vă actualiza textul la un nivel profesional.

Creați data perfectă cu un serviciu de încredere

În loc să vă petreceți timpul căutând ghiduri de stil AP și să vă concentrați pe detalii minuscule, creați data perfectă pentru comunicatul de presă cu o echipă experimentată. Pentru majoritatea oamenilor, o linie de dată este doar o propoziție scurtă care nu afectează afacerea dvs., dar poate crea o impresie greșită dacă este plină de erori.

Un comunicat de presă reprezintă direct marca dvs., așa că trebuie să fie de înaltă calitate și formatat corect.

Sunteți gata să aflați mai multe despre prețurile noastre pentru comunicatul dvs. de presă? Luați legătura aici pentru a vorbi astăzi cu echipa noastră.