7 sfaturi pentru a vă promova comunicatul de presă online

Publicat: 2022-11-05

Comunicat de presa

Comunicatul de presă este gata de distribuție și tocmai la această parte ești nedumerit!

Deși nu lipsesc mediile și metodele de publicare a comunicatului de presă online, este o provocare să-l promovezi printre alte materiale de PR.

Deci cum o faci? Care sunt cele mai bune soluții pentru a vă asigura că transmiteți comunicatul de presă online la cât mai mulți ochi?

Acest ghid vă va arăta cum să vă promovați comunicatul de presă online și să vă creșteți numărul de cititori.

Iată ce trebuie să știți despre distribuirea comunicatelor de presă:

1. Adresați-vă canalelor media

Primul pas ar trebui să fie să contactați instituțiile media online care sunt specializate în publicarea comunicatelor de presă. Acestea pot include și versiuni digitale ale ziarelor populare precum The New York Times sau The Wall Street Journal.

În acest moment, tu sau compania ta ar trebui să începi să lucrezi la construirea listei tale media. În această listă, veți include următoarele informații:

• Numele publicației
  • Nume contact direct
    • De obicei un PR Manager
  • Adresă de e-mail sau link pentru trimiterea comunicatului de presă
  • Reguli de depunere
  • Informații despre public
    • Dimensiune, demografie, industrie etc.

Pe măsură ce vă construiți lista media, veți ști ce instituții media să contactați pentru viitoarele comunicate de presă. La început, trimiteți comunicatul de presă la cât mai multe publicații relevante.

Mai târziu, vă puteți ajusta metoda de distribuție pentru a lucra numai cu instituțiile media care au publicat comunicatele dvs. de presă anterior. De asemenea, puteți fi mai selectiv cu tipul/calitatea media cu care să lucrați.

2. Auto-publicați comunicatul de presă

Deși aceasta nu a fost întotdeauna o practică standard în vremurile „mai vechi” ale relațiilor publice, acum puteți publica comunicatul de presă pe site-ul dvs. web. Acest lucru se poate face în plus față de sau în loc de publicarea prin intermediul instituțiilor media.

Doriți fie să îl publicați direct pe site-ul dvs. web, fie prin intermediul unei platforme de publicare. Dacă îl alegeți pe primul, asigurați-vă că aveți o echipă grozavă de dezvoltare web care poate face comunicatul dvs. de presă să arate ordonat și ușor de citit online.

Dacă îl publicați printr-o platformă de publicare, atunci puteți alege oricare platformă (platforme) pe care o considerați ușor de utilizat și ideală pentru prezentare.

Câteva platforme de publicare pe care ați dori să le luați în considerare sunt:

• Mediu
  • Substiva
  • Teletip
  • Telegraf
  • Fantomă
  • WordPress

Acesta este cel mai rapid mod de a vă publica comunicatul de presă și de a-l împărtăși cu publicul dvs. Aceste platforme au fost folosite în principal pentru blogging, dar pot funcționa la fel de bine pentru publicarea comunicatelor de presă.

3. Distribuirea prin Social Media

Desigur, marketingul pe rețelele sociale este cea mai bună modalitate de a vă promova comunicatul de presă odată ce l-ați publicat online.

Dar, mai degrabă decât să trimiți pe Twitter fără minte un link către comunicatul tău de presă sau să distribui o imagine a comunicatului de presă pe Instagram, trebuie să ai o strategie de marketing coerentă.

Să ne uităm la câteva strategii rapide pentru promovarea comunicatului dvs. de presă prin intermediul câtorva platforme de social media:

Mai întâi ar trebui să publicați comunicatul de presă în întregime pe LinkedIn. Dacă comunicatul de presă te reprezintă, atunci îl poți publica pe profilul tău personal. În caz contrar, publicați-l ca parte a paginii de profil a companiei dvs.

După ce ați publicat comunicatul de presă prin LinkedIn, atunci doriți să îl partajați rețelei dvs. Publicația va fi partajată în mod implicit, cu toate acestea, doriți să contactați și prin mesaj direct.

Luați legătura cu jucătorii cheie din industria dvs. care ar putea fi interesați să citească comunicatul de presă.

De exemplu, să presupunem că ați scris despre un produs nou pentru marca dvs. Doriți să contactați conexiunile dvs. LinkedIn care ar putea fi interesate să cumpere produsul respectiv.

Stare de nervozitate

Cu Twitter, luați în considerare să scrieți un scurt tweet teaser care să descrie comunicatul dvs. de presă. În partea de jos a tweet-ului, adăugați un link scurt pentru a vă direcționa către comunicatul dvs. de presă.

Urmând exemplul anterior, puteți tweeta ceva de genul:

Am lansat un nou produs.

Noile Ultra Earpods

Mai confortabil. Calitate mai buna.

Citiți despre lansarea noastră:

Link către comunicatul dvs. de presă

De asemenea, ar trebui să luați în considerare „fixarea” acestui tweet până când comunicatul de presă nu mai este relevant sau devine depășit. Asigurați-vă că permiteți răspunsuri în comunicatul de presă. Acest lucru vă permite să interacționați cu toți urmăritorii care ar putea avea întrebări sau comentarii după ce au citit comunicatul dvs. de presă.

Asigurați-vă că răspundeți prompt la orice răspuns. Acest lucru vă crește șansele de a vă citi comunicatul de presă.

Avantajul major al Facebook este că îți poți publica integral comunicatul de presă. Puteți alege să distribuiți un scurt fragment și apoi să faceți un link către comunicatul de presă sau pur și simplu să copiați și să inserați textul într-o postare de pe Facebook.

Postați comunicatul de presă pe pagina oficială a fanilor mărcii dvs. Asigurați-vă că fixați această postare până când comunicatul de presă devine depășit. Ca și în cazul Twitter, asigurați-vă că păstrați comentariile activate, astfel încât ceilalți să poată răspunde.

Există, desigur, multe alte platforme de social media de utilizat pentru a vă promova comunicatul de presă. Aceste 3 exemple ar trebui să servească drept șablon despre cum puteți lucra cu orice platformă.

4. Creați o versiune video și audio

Aceasta este o abordare neobișnuită, deoarece comunicatele de presă au fost întotdeauna în formă scrisă. Cu toate acestea, deoarece atât de mulți utilizatori de internet preferă video și audio, acest lucru deschide mai multe oportunități de a vă promova comunicatul de presă online.

De exemplu, pe unele platforme de publicare, puteți publica o versiune audio a comunicatului de presă. Substack, de exemplu, are un player audio încorporat, astfel încât cititorii tăi să poată asculta comunicatul de presă în timp ce îl citesc.

De asemenea, puteți crea videoclipuri scurte de 30-45 de secunde cu o narațiune a comunicatului de presă. În videoclip, puteți include linkuri pentru ca publicul dvs. să interacționeze cu marca dvs.

Aceasta poate include adăugarea de adnotări pe o platformă de publicare video, cum ar fi YouTube sau Rumble. De asemenea, puteți adăuga coduri QR în videoclip pentru a face legătura către comunicatul de presă sau către un alt link de pe site-ul dvs.

Acest lucru va deveni probabil o practică standard în viitor, dar pentru moment, acest lucru va ajuta marca dvs. să iasă în evidență în rândul concurenței.

5. Timpul este cheia

Adesea, motivul principal pentru care nimeni nu a citit comunicatul tău de presă fantastic este că l-ai lansat la momentul nepotrivit.

Faceți o pauză și reflectați la ultima dată când ați publicat un comunicat de presă care nu a primit prea multe vizualizări.

S-ar putea să-l fi lansat într-o zi în care a existat un alt eveniment major de știri. Indiferent dacă acest eveniment de știri a fost relevant pentru industria dvs. sau nu, i-a distras pe cititori să nu treacă peste comunicatul dvs. de presă.

Un alt aspect este să luați în considerare când publicul dvs. ar fi interesat să afle mai multe despre marca dvs. De exemplu, în vacanța de vară, nu este ideal să publicați un comunicat de presă legat de industria educației.

Dar, pe măsură ce începe anul școlar, poți să-ți publici comunicatul de presă și să te aștepți ca colegii tăi să ia seama.

Uneori, s-ar putea să fie nevoie să amânați un comunicat de presă dacă a existat o criză. Dacă a avut loc un dezastru natural devastator, veștile despre noile tale căști trebuie să aștepte!

Cu toate acestea, există și cazuri în care un comunicat de presă ar trebui publicat de îndată ce o criză este declarată. Acesta este adesea cazul în probleme de management al reputației.

De exemplu, dacă compania dumneavoastră a fost implicată într-o controversă, trebuie să publicați un comunicat de presă în cel mult 24 de ore după ce știrea devine publică.

Dacă ar fi să dureze mult mai mult, atunci apărarea ta nu ar fi luată în serios. Nimeni nu ar fi interesat să citească comunicatul dvs. de presă pentru a vă auzi partea despre poveste dacă amânați distribuirea acestuia.

6. Uitați-vă la statisticile dvs

După ce distribuiți comunicatul de presă, doriți să studiați analizele pentru a urmări performanța.

Acest lucru vă oferă o idee despre platformele de social media care au funcționat cel mai bine pentru distribuția dvs. De asemenea, puteți compara opiniile din diferite comunicate de presă pentru a compara calitatea comunicatului.

7. Lasă un profesionist să-l scrie

Ultimul nostru sfat grozav pentru a vă promova comunicatul de presă online este să vă asigurați că îndeplinește standardele profesionale.

Chiar dacă conduceți un mic startup, va trebui să luptați împotriva marilor corporații pentru a obține atenție. Cea mai bună soluție pentru aceasta este să aveți un serviciu de scriere profesionist să vă scrie comunicatul de presă pentru dvs.

Veți discuta despre brief cu serviciul de scris și ei vor prelua. Comunicatul de presă va îndeplini standardele din industrie și va fi imediat gata pentru publicare odată ce vă va fi livrat.

Acesta este un serviciu în care ar trebui să investească toți antreprenorii și este cea mai bună modalitate de a vă asigura că aveți succes cu marketingul și distribuția de comunicate de presă online.

Promovați-vă comunicatul de presă

Acum știți cum să vă promovați comunicatul de presă online și să vă transmiteți cuvântul unui public mai larg.

Vrei să începi prin a contacta instituțiile media. Asigurați-vă că vă construiți lista media pe măsură ce le contactați.

De asemenea, vă puteți publica comunicatul de presă și îl puteți distribui prin intermediul rețelelor sociale. Asigurați-vă că creați o versiune video și audio și că eliberați comunicatul de presă la momentul potrivit.

De asemenea, doriți să studiați analiza pentru a urmări performanța. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru redactarea comunicatului dvs. de presă, am fi bucuroși să vă ajutăm!